Fotos: Quim Castilla.

 

II FORMATJAZZ. TRIBUT A LEE MORGAN.
Diumenge, 19 d'agost de 2012, plaça de l'església de Borredà.

BENJAMIN LEÓN orgue
ARNAU BOIX trompeta
JOAN ALBERT saxo alt
ADRIÀ FONT bateria

Èxit total i per segona vegada. Ni el Barça (que jugava el seu primer partit de lliga a la mateixa hora que el TRIBUT) va impedir que la plaça s'omplís de nou per escoltar jazz i consumir formatge. Van ser 320 tiquets els que es van vendre enguany (més que l'any passat).

Un cop més es va demostrar que el marc (la plaça de l'església) és incomparable. Això sí, sempre que el temps acompanyi (van caure quatre gotes en acabar el concert). Ens tornem a treure el barret davant l'encert del Toni Chueca per tenir la idea de barrejar gastronomia i música i de proposar-nos aquesta iniciativa. Ell i el seu equip van millorar alguns aspectes per tal de què el tast funciones millor que l'any passat. A la mitja part es va procedir al tast en sí. I molts van anar degustant els formatges (anglesos, enguany) mentre començava la segona part.

Arnau Boix com a mestre de cerimònies ens va il•lustrar, tema a tema, sobre la curta però intensa vida del trompetista i compositor Lee Morgan.

L'Adrià Font repetia com a baterista en aquesta segona edició del FORMATJAZZ. Continua en plena forma, esperonant com sempre als seus companys d'escenari.

L'energia de l'organista Benjamin León i el seu bon gust com a solista ens van impressionar novament (ja ens va passar quan el vam descobrir. Va ser al bar del teatre de Berga, ja fa molts anys).

I finalment, el Joan Albert amb el seu saxo completava un quartet sense líder concret (segons ens van dir), que ens va transportar cap a l'univers Morgan. Univers emmarcat en el hard-bop, que reivindica les arrels negres de la música, el soul... I que va mantenir a l'audiència expectant fins al final (bé, algú va fer alguna escapada per saber què feia el Barça).

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com