El quartet liderat pel contrabaixista Arthur Kell ha estat un privilegi reservat a pocs clubs en la seva gira per terres ibèriques

Brad Shepik ens va delectar amb un llenguatge riquíssim en harmonies i combinacions magistrals de voicings i fraseig

Les composicions d'Arthur Kell, amb gran varietat de ritmes i atmosferes cambiants, van ser interpretades a un altíssim nivell

 

ARTHUR KELL QUARTET
Dissabte, 25 de novembre de 2006, La Font del Balç

ARTHUR KELL contrabaix
GORKA BENÍTEZ saxo tenor i flauta
BRAD SHEPIK guitarra
JOE SMITH bateria

Nova visita del quartet de l’Arthur Kell en la seva gira per terres ibèriques, hispanes i basques, en la qual hem tingut el privilegi reservat a pocs clubs de la seva presència. Entre aquests clubs hi ha: el Jamboree, La Jazz Cava de Terrassa, La Bilbaína i clubs de València i Madrid.

La música de l’Arthur segueix sent una conseqüència de la inspiració que flueix dels seus viatges arreu del món o de la riquesa que li proporciona la lectura d’un llibre, com explica en el llibret del seu nou disc ‘Traveller’. Tot això suposa que la seva música tingui una component narrativa molt marcada i calgui fer ús de la imaginació i la capacitat de somniar per accedir-hi plenament.

Dins dels esquemes de la narració trobem molts aspectes modals que permeten una gran llibertat als personatges -que són alhora narradors- per representar un paper que només està escrit a mitges. Aquesta és una obra que escriuen d’una banda l’autor i d’altra banda els personatges que representa cada músic, i podem dir amb una gran satisfacció que el nivell va ser altíssim, amb una gran varietat de ritmes i atmosferes canviants.

Particularment, des de la meva condició de guitarrista i per ser motiu de novetat en aquest quartet estable, m’agradaria destacar la tasca de Brad Shepik substituint a Steve Cardenas. Ja des del principi em va agradar el seu so mancat d’efectes abusius, molt a prop de l’acústica natural de l’instrument. El seu llenguatge abundós en harmonies va crear ambients combinant voicings i fraseig de manera magistral, enriquint els vastos espais modals que li oferien els temes de l’Arthur Kell interpretats magistralment per tot el grup a un altíssim nivell i amb un so equilibrat, sense apujar el volum en alguna part del concert, que l’insuportable soroll i la manca d’educació d’una part del públic no van aconseguir deslluir. Una inoblidable nit de dissabte.

TBC

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com