L'espai jazzístic va respirar amb la llibertat necessària, i els solistes van poder deixar la seva empremta personal a les composicions

Kilombo A4 van presentar un grup de temes propis estilísticament oberts a influències

El bis que va posar punt i final al concert va ser tot un regal carregat d'energia... gràcies!

 

KILOMBO A4
Dissabte, 24 de novembre 2007, La Font del Balç

JULIÁN SÁNCHEZ trompeta
TONI MENA guitarra
JORDI MESTRES contrabaix
CARLOS FALANGA bateria

Les nits, encara de tardor, a prop del riu són fredes, potser això fa que a vegades costi arribar-s’hi, a la Font del Balç. Potser això és el que va passar la nit del dissabte 24. Això sí, el públic més fidel hi era per escalfar-se en la seva cita, diguem més o menys puntual, amb el jazz.

El grup era Kilombo A4, liderat pel guitarrista Toni Mena. L’altre solista acompanyant era Julián Sánchez. I per completar, a la base rítmica, Jordi Mestres al contrabaix i Carlos Falanga a la bateria. Com és també habitual en els concerts de la Berguedana, noves fornades de músics ens venen a visitar. Com ja es va dir a la seva presentació, ja han actuat a festivals i sales de tot l’estat, pel que recordem que nou no vol dir novato.

Passant als temes, entrem en temes nous i propis del grup, en una línia que agafa elements d’aquí i d’allà, amb fonts del pop i contemporanis. La exposició, això sí, dins els esquemes habituals: tema, rodes de solo, etc. L’espai jazzístic sempre ha de respirar i deixar parlar als músics, i tots van tenir el seu espai.

Però el públic va costar d’escalfar, amb una resposta més aviat tèbia al concert. Qui va esperar fins al final va poder gaudir d’un bis be bop ple d’energia, amb aquells solos espontanis i frescos sempre ben rebuts. Sens dubte, el més ovacionat. Potser al capdavall el públic té tirada pels clàssics.

QC

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com