Xocolatines commemoratives elaborades per la Dolceria Pujol.

Fotos: Ramon Busquets.

 

CLARA LUNA QUARTET
Divendres, 20 de març de 2009, La Font del Balç

CLARA LUNA veu
ANDREU ZARAGOZA guitarra
RAI FERRER contrabaix
XAVI MAURETA bateria

Arribava el concert nº200 de la Berguedana de Jazz, i la veritat és que la vetllada prometia, ja que la ocasió era idònia per tots els seguidors del jazz, en l'ambient es respirava un aire de festivitat, i és va fer real quan la pròpia organització ens va oferir xocolatines commemoratives dels 200 concerts programats fins a la data. Val a dir que la Font estava realment plena amb cares conegudes de seguidors del jazz assidus i dels que no vénen tan sovint, tot i que en bastants moments del concert molts oients provocaven un xiuxiueig constant que trencava la màgia del Quartet.

Un quartet realment per gaudir ja que són comptades les ocasions en les que podem escoltar una veu de jazz en directe. Veu aportada per Clara Luna que des d’un principi va sorprendre, ja que amb la seva càlida veu i ritmes de samba, ens transportava cap a les llunyanes terres del Brasil. I com no acompanyada de tres grans feres jazzístiques, com en Xavi Maureta a la bateria, en Rai Ferrer al contrabaix i l’inconfusible so d’Andreu Zaragoza a la seva inseparable guitarra. Ens van permetre gaudir de sons variats i ens van arribar a fer participar amb alguns temes més de funk. Però ja que la samba va ser el plat fort del repertori val a dir que varem gaudir i molt de ritmes i melodies naturals i suaus.

El públic del concert va ser bastant lineal. Però cap al final quan van sonar temes amb ritmes més variats, va semblar que aquest públic mig adormit (com anteriorment he mencionat bastant xerrameca) s’avingués fins i tot a cantar acompanyant al quartet. I com era d’esperar a l’hora de demanar el bis no en varem tenir prou amb un sinó que encara en varem demanar un altre.Com a cosa no tan important, però sí per mencionar-la, hi havia bastant fum al local, tot i que en comparació amb d’altres concerts no arribava a ser molest. La celebració va ser un èxit i els músics van ser els responsables principals d’oferir-nos un gran concert que, torno a esmentar, poques vegades podem gaudir de jazz amb lletra i veu. Felicitats per la vetllada!

MF

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com