Ramon Escalé Latin Reunion. Foto: Ramon Busquets.

El trompetista Juan De Diego en acció. Foto: Juanjo.

El líder del grup Ramon Escalé. Foto: Juanjo.

 

MEMORIAL MARÇAL CASTAÑO
RAMON ESCALÉ LATIN REUNION
Dissabte, 11 de juliol de 2009, La Font del Balç

JAUME MARISTANY saxo i flauta
JUAN DE DIEGO trompeta
RAMON ESCALÉ piano
IGNASI ZAMORA baix elèctric
VICENÇ SOLÉ conga
ALEX VENTURA bateria

Gràcies al 1er Memorial Marçal Castaño, La Berguedana de Jazz ens va oferir una esplèndida vetllada musical estiuenca en un lloc idoni com és la terrassa de La Font del Balç. El passat 11 de juliol vam poder gaudir de LATIN JAZZ ( si si, en majúscules) tocat per grans músics de renom del panorama jazzístic del nostre país, de la mà de Ramon Escalé.

Com si el dia marqués les campanades d’inici, quan el sol va deixar pas a la vesprada i resguardats encara sota les ombres dels grans plataners, va ser llavors quan es va donar començament a la jornada commemorativa, amb una breu introducció explicant els motius de la creació del memorial, en homenatge a l’amic desaparegut Marçal, i presentant l’extraordinari grup que ara mateix escoltaríem.

Ja des d’un principi, l’energia despresa des de l’escenari, va embolcallar als assistents captivant-los fins al final del concert (tot i que una mitja part excessiva fes refredar l’ambient). En Ramon Escalé, tal i com el nom del grup indica, clarament era el líder sobre l’escenari, formant una base extraordinària amb la resta d'instruments de percussió (on dono cabuda tant el baix com el mateix piano), deixant una mica de banda als dos vents que no aconseguien entrar dins el clímax que es generava. El grup, tot i ser un dels primers concerts que feien amb aquesta formació de sextet, deixava veure tota la seva força i classe damunt d’un escenari. Autèntic so de Latin Jazz, calent i directe amb constants “solos” repartits amb exagerada exactitud.

Jesús Santamaria

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com