Fotos: Ramon Busquets.

 

IV MEMORIAL MARÇAL CASTAÑO. COMBOS ESCOLES DE MÚSICA. GUITÓ PLAYS GUITÓ.
Diumenge, 17 de juny de 2012, La Font del Balç.

XAVIER GUITÓ piano
ARCADI MARCET contrabaix
XAVI MOLERO "MOLE" bateria

Tarda magnífica. Per fi vam poder muntar les actuacions a l'exterior, sense por de pluja. Vam poder gaudir, doncs dels diferents combos que actuaven amb ganes, tot i el capteniment de la majoria d'alumnes (nervis potser) i davant d'un públic atent. Passaven pocs minuts de les 5 quan començaven els de Sallent. Més tard van ser els de Navàs i finalment els de Puig-Reig. Com ja va essent habitual ens trobem que hi ha més participació d'escoles del Bages que del Berguedà. Bàsicament, problemes d'agenda provoquen aquest fet. No pas el repertori, en el que el jazz brilla per l'absència, ja tindran temps d'aviciar-se, com va dir algú.

L'únic "però" de la vetllada va ser el retard en el començament de l'actuació del trio del GUITÓ, ja que vam haver d'esperar l'arribada del baterista que venia d'Almeria. Finalment, va arribar cap a les 8. Arribar i moldre, com se sol dir. Així doncs, va començar el trio que tancava el Memorial. Univers GUITÓ, és a dir la particular visió del món del jazz per part del XAVI. Composicions pròpies, algunes fusionades amb CHOPIN, BACH... Tal com deia el programa, van fer un viatge per la història del jazz: del blues al bop, del swing a l'amalgama, del waltz al funk... Tot des de l'òptica GUITONIANA. L'acompanyaven uns músics submisos, sempre a les ordres del mestre. Destacaria la delicadesa en què acaronava la bateria el "MOLE".

El públic que va esperar pacientment l'inici d'aquest concert va gaudir i va demanar un bis final. Cal dir, per acabar que el trio va comptar amb un parell de col•laboracions fora de programa: un saxofonista alumne de l'escola de Puig-Reig en un tema i en un altre, la dona del XAVI va tocar la tenora i va recitar.

Dèiem doncs, que un públic molt atent va gaudir d'una tarda d'estiu (avançada), a la terrassa de La Font, davant d'una proposta jazzística apte per a tots els públics, això sí, un pèl soft.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com