Xavier Guitó recordant al Patri Martínez.

Pere Soto col·laborant amb els més joves.

León, Soto & León.

 

V MEMORIAL MARÇAL CASTAÑO. ESCOLES DE MÚSICA. LEÓN, SOTO & FONT.
Diumenge, 16 de juny de 2013, La Font del Balç.

BENJAMIN LEÓN orgue hammond
PERE SOTO guitarra
ADRIÀ FONT bateria

Tarda/nit de records (Marçal i Patri), d'aniversari (19 anys de l'entitat), de nous talents i de retrobaments.

Aquesta edició, dedicada, com ja vam anunciar, al nostre amic desaparegut Patri Martínez, vam anar Llobregat avall. Vam començar amb un combo de Berga (amb temes jazzístics, ja era hora!), seguidament un altre de Puig-Reig (cançons, dues vocalistes, una d'elles a la bateria) i un tercer de Sallent (més Jazz). Record al Patri (gràcies Guitó). I, finalment una Big Band de "La Masia" (són els petits, el planter de l'escola de Sallent), gràcies Pepe!. Com puja la nova generació de músics! Hi ha talent, el futur és prometedor.

I a continuació vam poder gaudir d'un trio excepcional, amb la presència a la guitarra del nostre amic ja recuperat: Pere Soto.

JMJ

Difícilment un amant del jazz pot demanar més del que va poder sentir el passat diumenge 16 de juny a la Font del Balç.

Tres reconsagradíssims músics, virtuosíssims i amb molts anys de professió a l'esquena. Pioners del jazz a Catalunya, especialment el baterista Adrià Font, que, a principis dels seixanta, inaugurava el que va ser el més important club de jazz de la Península: el Jamboree. Trio d'asos, doncs.

L'organista Benjamin León ens deixava a tots bocabadats combinant teclats i fent de baixista amb els pedals. Els dits de Pere Soto es movien vertiginosament amb aromes Wes Montgomery (segurament un dels seus guitarristes preferits).

Repertori de jazz original amb alguna excepció soulera que va fer pujar encara més l'energia dels assistents: Chicken, tema popularitzat per Jaco Pastorius (i original de Pee Wee Ellis), i Sunny, el preciós tema gravat el 1963 per Bobby Hebb, i multiversionat amb els anys.

Cap al final, el públic havia minvat una mica després d'una llarga tarda musical. I els amants del jazz tenim ben assumit que normalment no som majoria. Tot i així ens vam quedar un grup força nombrós de públic que, amb aquest "torrent jazzístic" que ens van oferir, vam acabar absolutament satisfets.

Roger I.D.

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com