Fotos: Anna Canudas.

 

SINDICATO ORNETTE
Divendres, 13 de d'abril de 2012, La Font del Balç.

ERNESTO AURIGNAC saxo alt
JULIÁN SÁNCHEZ trompeta
RAMON PRATS bateria
PACO WEHT contrabaix

Jazz en essència. Això ens van oferir els del SINDICATO. Digueu-me què és sinó la suma d'una llibertat interpretativa total més el risc, és a dir la improvisació, damunt l'escenari.

Partint de l'univers COLEMAN (del quel només en van fer un tema, si no m'equivoco) han anat teixint un repertori de temes propis on prima, com ja he dit, la llibertat (d'interpretació i composició) i convencen, i tant! I si no que ho demanin als incondicionals a les sessions de La Font (no tots amants del jazz, per cert) que eren allí aquella nit. En vam gaudir i l'actuació se'ns va fer curta. Per això es va reclamar el corresponent bis.

El repertori no va decebre. Temes seus i alguns clàssics molt ben triats. Que van anar caldejant l'ambient al llarg d'un concert non stop i amb dos bisos finals.

A la proposta del SINDICATO, capitanejada pel RAMON PRATS, hi ha free, però també molt swing. Hi ha risc, però també missatges que arriben fàcilment. No s'abusa de l'experiment que no va enlloc. S'utilitzen molt bé els recursos, és a dir les virtuts de cada músic. I també, és clar, viatgen junts. I això els porta molt lluny.

Que duri. Molta sort. La necessitaran en aquest món de crisi, corrupció, injustícia... Nosaltres els recolzarem.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com