WONDERING
Diumenge, 13 de maig de 2012, La Font del Balç.

ALEPH AGUIAR guitarra
PACO PERERA baix i contrabaix
MARCO MEZQUIDA piano
XAVI REIJA bateria
GEMMA ABRIÉ veu

El passat diumenge 13 de maig vàrem tenir el plaer, a La Font del Balç, d'assistir al concert del grup Wondering. Una formació liderada per la cantant Gemma Abrié que, magníficament acompanyada, va aconseguir captivar els assistents a La Font potser més del que és habitual.

Fins al punt que les converses paral•leles al concert (La Font també és un punt de trobada d'amics i coneguts), gairebé van desaparèixer durant l'actuació. I és que el souljazzfunk que vàrem escoltar sol tenir aquests potents efectes sobre l'espectador. I per acabar-ho de gaudir només ens va faltar allò de treure'ns una mica les pors de sobre i deixar que el nostre cos es mogui més. Perquè el ritme s'ho valia.

Wonderig basa el seu repertori en temes d'aquest "rara avis" del soul, Stevie Wonder, que a més de cantar amb unes modulacions de veu exclusivament seves (difícils de versionar!), traspuen jazz per tot arreu ( especialment a la dècada dels 70's).

I Wondering encara hi va afegir més jazz (tema propi de la Gemma), i variacions molt encertades que conservaven la mateixa força dels originals.

Amb una base rítmica molt potent (Paco Perera al baix, Xavi Reija a la bateria), bons teclats (Marco Mezquida) i una guitarra amb molts registres (Aleph Aguiar), van sonar molt compactats.

Potser al clímax final del ritme (Living for the city, Sir Duke), ens hauríem acabat de posar a to amb una versió de Superstition?

Potser sí, però de totes maneres : magnífic concert.

Fins aviat Wondering!

Roger I.D.

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com