L'àtom per ser bombardejat i provocar la fissió nuclear: la veu de la Laia Cagigal

Ylema va tenir una molt bona acollida entre el públic de La Font del Balç... un cop superada la sorpresa inicial

En aquesta ocasió, David González va presentar-nos un projecte sui generis de difícil definició

 

YLEMA
Divendres, 11 de maig de 2007, La Font del Balç

LAIA CAGIGAL veu i electrònica
ROGER MAS piano
RAMON PRATS bateria
DAVID GONZÁLEZ contrabaix

Projecte sui generis liderat per David González de difícil definició, al qual hi aboca gran part de les seves vivències sonores, ara creant una mescla que pot resultar explosiva en certs moments ara desencadenant una reacció de fissió nuclear a partir del simple bombardeig d’un sol àtom. I quin és l’àtom per bombardejar...? Aquesta és la qüestió.

D’entrada, l’àtom més susceptible és la veu, i quina millor manera de disfressar una cançó -que ens podria recordar a Jorge Drexler per allò del castellà- que canviar-li el context sonor a vegades un xic excessiu i alhora resoldre el problema de què fa el/la cantant quan no canta, col•locant-li una computadora que desprèn sons cibernètics al pur estil Bjork (no confondre amb el jugador de tennis de nom semblant). Tot i que a vegades el que aconseguia la màquina era fer-la badar, perquè tenia el micro a l’altra banda i, és clar, l'agafava una mica a contrapeu. La veritat és que sense la cibenètica la música hagués estat fa o no fa la mateixa. Pel que respecta a les lletres, caldria destacar ‘Te engañé’ per la seva càrrega melodramàtica.

El projecte Ylema va tenir una molt bona acollida entre el públic de La Font, sobretot a la segona part del concert desprès d'haver superat la sorpresa inicial -val a dir que es tractava d’una estrena- i amb els músics més consolidats damunt les fustes amb solera d’aquest escenari.

TBC

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com